Bu Blogda Ara

21 Kasım 2016 Pazartesi

Muhabbet Kuşu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


   Alacağınız Satıcıyı İyi Seçin

   Öncelikle muhabbet kuşunu alacağımız yeri iyi seçmeliyiz. Bir çok satıcı kuşlara ne yazık ki sadece ticari gözle baktığı için onların bakımına ve beslenmesine dikkat etmezler. Hastalandıkları zaman tedavi edecekleri yerde kuşları diğer sağlıklı kuşlarla beraber aynı ortamda bulundurmaya devam ederler. Bu da sağlıklı olan diğer kuşların da hastalanmasına yol açar. Kötü bakım şartlarında olan ve hasta kuşlarla aynı ortamda bulunan bir muhabbet kuşunu alıp eve getirdiğimiz de bir çok sorun ile karşılaşırız. Ve hatta maalesef bir çok defasında kuşların kısa süre içerisinde öldüğü gözlemlenmektedir. Bu nedenle muhabbet kuşu alacağınız yeri iyi seçmeniz lazım. İmkan varsa direkt üreticiden ya da ortamı sağlıklı olan bir satıcıdan alırsanız sorunlarla karşılaşma riskiniz azalır.


Muhabbet Kuşunun Sağlığına Dikkat Edin
   Alacağınız muhabbet kuşunun sağlıklı olup olmadığı çok önemlidir. Daha sonrasında can sıkıcı durumlarla karşılaşmamak için kuşun sağlıklı olup olmadığından emin olmalısınız. Peki sağlıklı bir muhabbet kuşunu nasıl ayırt ederiz ? Aslında çok da zor değildir. Sağlıklı olan kuş bulunduğu kafeste oldukça hareketli ve aktiftir. Bir tünekten diğerine atlar durur ve etrafındaki kuşlarla da sürekli iletişim halindedir. Uzun süre olduğu yerde konup kalan ve tüyleri kabarmış olan kuşlardan uzak durulmalıdır. Sağlıklı olan kuşları tüyleri parlak ve eksiksizdir. Kuşun makat kısmı incelenmeli ve etrafında pislik olmadığından emin olunmalıdır. Yapışan bir pislik varsa bu kuş muhtemelen rahatsızdır. Kuşun tüylerinde herhangi bir kızarıklık ya da leke olmamalıdır. Bunu anlamak için kuşun tüylerinin arasını bir şekilde üfleyerek ya da elinizle kontrol etmenizde fayda vardır.


Muhabbet Kuşunun Yaşı

   Muhabbet kuşunu hangi amaç için alıyorsanız yaşını da ona göre belirlemeniz gerekmektedir. Eğer size alışıp evcil bir kuş olması için alıyorsanız muhabbet kuşunuzu mutlaka yavru almanız gerekmektedir.45 günlük yavrular evcilleştirme için en ideal kuşlardır. Tabi 2-3 aylık kuşları da istediğiniz gibi eğitebilirsiniz. 
Eğer evdeki yetişkin kuşunuzun yanına eş olsun diye alacaksınız kuşunuzun yaşına yakın bir yaşta muhabbet kuşu almanız gerekmektedir. Mesela 2 yaşındaki bir erkek muhabbet kuşunun yanına ortalama 1 yaşlarında bir dişi almanız gerekmektedir. 3-4 aylık dişi alırsanız amacınıza ulaşamazsınız.  

1 yorum: