Bu Blogda Ara

22 Kasım 2016 Salı

Eve Yeni Gelen Kuşa Nasıl Davranmalıyız ?

   Güvendiğimiz yerden aldığımız ve sağlığından emin olduğumuz kuşumuzü eve ilk getirdiğimiz de önceki ortamına alışık olduğundan dolayı bizden çekinecektir. Oldukça ürkek ve çekingen olabilir, bunu dert edip bu kuş neden böyle diye üstüne gitmemeliyiz. 

   Öncelikle kuşun kafesini mümkünse her zaman oturduğunuz yere ve size yakın olacak şekilde istediğiniz bir yere yerleştirin. Kafesin konumunun hava akımına kalmadığına çok özen gösterin çünkü muhabbet kuşları soğuğa dayanıklı olabilirler fakat hava akımından çok çabuk etkilenip hasta olurlar. Kafesi istediğimiz yere yerleştirdikten sonra kuşu biraz kendi haline bırakın . Kafesini ve yeni geldiği evi tanımasına ve alışmasına müsade edin. 
   Alışmadıgı bir ortama gelen kuş genelde ya kafesin tabanında ya da tüneğin bir ucunda öylece durup sessiz kalacaktır . Bu hareketi hemen kuşun hasta olduğuna yormayın. Bunlar ilk günlerde normal davranışlardır. İlk günlerde kuşun yem yediğini su içtiğini çok görmeyebilirsiniz. Fakat endişelenmeyin, siz taze su ve yemi kafeste bulundurun, eğer yem kırmayı öğrenmiş bir kuş ise sizden gizli bir şekilde yemini yiyecektir. 2-3 gün sonrasında sizde kuşun yem yediğini gözlemleyeceksiniz. 
   Muhabbet kuşunuzu ürkütecek şekilde davranmaktan sakının ve asla avucunuzun içine almaya çalışmayın. Bu davranış kuşun size karşı olan güvenini kaybetmedine sebep verecektir. Onun güvenini kazanmak için ilk 2 ya da 3 gün kendi haline bırakılmalı ve sonrasında eğitme işlemlerine yavaşça başlamalısınız. 
   Dediklerime dikkat eder ve kuşu ürkütmeden biraz kendi haline bırakırsanız ileride eğitimi için en doğru adımı atmış olacaksınız . Tekrar etmek gerekirse eve yeni gelen kuşu avucunuza almayın, kafesin dışına salmayın ve ani hareketlerden sakının. Kafesinin konumunu ayarladıktan sonra da kafesine ve ortama alışmasını bekleyin . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder